Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın çıkış kapısı
Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın çıkış kapısı
Blog Article
Panik halindeki grupların ikişerli ve üçerli bir şekilde kapıdan çıkabilmesi sinein geniş olması müstelzim yangın bapları, aynı zamanda yanmayan metaller kullanılarak kuruluşlmalıdır.
Inatçı takdirde hem mideerideki insanın hem de ürkü halinde içeriye geri giren insanın sevimliının tehlikeye atılması üzere bir hatır gır konusu olmaktadır.
Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işaretler kullanılır.
Hassaten yeni yönetmelikte, binaların yangın dayanıklılığına ilgili şartlar da yenilenmiştir. Binanın yangına ne derece dayanıklı olduğu, yangın esnasında binaların çevresindeki vesair binalara ne derece tesir edeceği kabil konulara detaylı olarak bileğinilmektedir.
Görevli servis merdivenlerinin yaygınliği en azca 65 cm olmalıdır. Mualla katlı binalarda yangın merdiveni çokliği en azca 90 cm, kaçış yolu koskocamanliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı hoşgörülüliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Dayanıklılık: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da dumanı akçakesme ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli platform oluşturur.
Yangın merdivenlerinin bir cenahının mutlaka degaje olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi binalardaki yangınlarda güç zayiatının olmasını ağırbaşlı oranda düşürmektedir.
Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine duvar olan ivedi perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı Yangın çıkış kapısı tamlık ordu olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Yangın kadar müstacel durumlarda içeriden yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket sıfır bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini bağırsakeriye hapseder.
Yangın kapısının (ivedi çıkış kapkaloriın) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki tütün, yangın, doğal gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu olumsuz koşulların gayrı katlara intikalini engellemek yahut mümkün evetğu denli geciktirmektir.
Yaylı menteşeler kullanılarak yönetmeliğe mutabık kapıların tabiatıyla kapanması katkısızlanır.
Sadece yangın kapısı değil, bapların kenarlarındaki dolgu maddelerinin de kimyasal olarak erimemesi, yanmaması ve gaz sızdırmaması gerekir.